Alla inlägg den 14 oktober 2012

Av Regina - 14 oktober 2012 10:43

 


Tomatsallad på rostat bröd, toppad med kycklinfilé och stark ost. Gudagott!


Stek 4 kycklingfiléer i smör. Krydda med valfri krydda och låt bräsera klart i ugnen i lite vitt vin, ca 15-20 minuter beroende på storlek.


Tärna 3-4 tomater, finhacka 1/2 rödlök och skär 4-5 rädisor i små bitar. Blanda detta i en skål tillsammans med en skvätt vit balsamico, olivolja och salt och svartpeppar. Om du har tillgång till färska örtkryddor så är det även gott med lite strimlade örter, ex. oregano och basilika.


Rosta 4-8 skivor av lantbröd och gnid in dem med en halverad vitlöksklyfta efter rostningen. På så vis får du en alldeles lagom dos av vitlökssmak.


Kontrollera så att kycklingen är genomstekt och skär den i fina skivor.


Fördela tomatröran på bröden.  Fördela kycklingen över tomatsalladen och toppa med fint riven stark ost, ex. cheddar, prästost eller Västerbottenost. Servera direkt!

Av Regina - 14 oktober 2012 10:41

En god kall sås som passar perfekt till sommarens grillkvällar. Vi testade denna sås tillsammans med kyckling och grönsaker i pitabröd. En vinnare!


Tina 100 g fryst mango. Mixa mangon tillsammans med 1 dl turkisk yoghurt och 1,5 dl mango chutney – du bestämmer själv om du vill ha mild eller stark chutney. Smaka av med salt, svartpeppar och lite chili flakes för extra hetta.


Låt stå kallt fram till servering.

Av Regina - 14 oktober 2012 10:39

    

Detta recept har jag snott från ICA. Mycket god paj med knäckig touche som verkligen rekommenderas. Kan tänka mig att pajen även är god med ex. äpple.


Sätt ugnen på 175 grader, se till så att ugnsgallret är i mitten av ugnen.


Ansa 500 g rabarber och skär i bitar. Lägg i botten av en pajform. Om du vet med dig att dina rabarber är sura så strössla över lite strösocker. Om du vill undvika en fuktig paj så kan du även pudra över lite potatismjöl.

Blanda 2 dl havregryn, 2 dl strösocker, 1,8 dl vetemjöl, 1 krm vaniljsocker och 0,5 tsk bakpulver i en skål.

Smält 125 g smör och blanda ner 0,5 dl ljus sirap och 0,5 dl vispgrädde.


Häll smörblandningen över de torra ingredienserna och blanda snabbt ihop till en smet. Fördela smeten över rabarberna.


Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter, tills pajen har fått fin färg och rabarbern är mjuk. Servera ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Av Regina - 14 oktober 2012 10:36

Ett recept som jag har hämtat från kakboken ”Blixtkakor”. Tänk dig en blandning mellan kolasnittar och havrekakor – yummie! Se bild i nästa blogginlägg.


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i matberedaren och kör snabbt ihop till en deg: 1,5 dl strösocker, 1,5 dl vetemjöl, 3 dl havregryn, 1 tsk bakpulver och 150 g smör.


Dela degen i två delar och rulla/tryck ut degen till två längder på en plåt med bakplåtspapper. Platta till degen något, tänk på att den flyter ut i ugnen.


Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, tills de är gyllene, Skär i snittar direkt efter gräddning och låt svalna på plåten, bryt sedan isär snittarna.

Av Regina - 14 oktober 2012 10:30

 

En mycket nyttig kladdkaka – den innehåller ju havregryn! Receptet är hämtat från kakboken ”Långpannans lov”.


Sätt ugnen på 175 grader.


Smält 300 g smör i en stor gryta. Blanda ner 5 dl strösocker, 2 dl havregryn och 4 ägg. Rör även ner 3 dl vetemjöl, 5-6 msk kakao och 1 msk vaniljsocker. Rör snabbt ihop till en smet.


Fördela smeten i en bakpappersklädd långpanna med höga kanter. Grädda i mitten av ugnen tills kakan är nästan genombakad,den ska vara lite småkladdig så att den blir seg när man äter den. Borde ta 15-20 minuter i ugnen.


Låt kakan svalna i långpannan och skär sedan i rutor. Denna kaka är supergod att äta direkt ifrån frysen och är perfekt att ha på lut hemma i frysen.

Av Regina - 14 oktober 2012 10:27

 

Ett improviserat recept som föll alla gästerna på läppen. Kommer att göras igen i detta hus!


Använd grillad kyckling från gårdagens middag eller köp butiksgrillad, kall kyckling. Räkna med kött motsvarande en halv kyckling till 4 portioner. Det går lika bra med två grillade, kalla kycklingfiléer.


Plocka kycklingköttet från benen och lägg i en stor skål. Blanda ner 1,5 dl crème fraiche och 1-2 msk majonnäs. Tillsätt 1/2 finhackad rödlök, 1-2 tsk röd pesto och krydda med salt och svartpeppar. Vill du ha lite extra sting så tillsätt även lite chilipulver/cayennepeppar och vitlökspulver. Blanda ihop till en smidig röra och låt stå kallt till servering.


Serveras i nybakad ciabatta tillsammans med valfria grönsaker.

Av Regina - 14 oktober 2012 10:26

    

En gudomligt god ananaspaj som du måste testa! Bara att röra ihop och grädda – supersmidigt! Antingen gör du en stor paj eller så gör du 6-7 portionsformar.


Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen.


Börja med pajdegen: Smält 150 g smör och rör ner 1 dl strösocker, 3 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver i grytan. Rör ihop till en deg och tryck ut den i pajformen.


Dags för fyllningen: Rör snabbt ihop 2 dl crème fraiche (34 %), 2 ägg, 0,5 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker och 1 stor burk avrunnen krossad ananas (400-450 g icke-avrunnen vikt). Häll fyllningen i pajformen.


Grädda i 30-40 minuter tills pajen har stannat. Servera pajen ljummen med vaniljglass.

Av Regina - 14 oktober 2012 10:23

 

Tänk dig kärleksmums fast med bananbotten. Åh så gott!


Sätt ugnen på 175 grader.


Smält 150 g smör och låt svalna. Vispa 3 ägg och 5 dl strösocker poröst.


Mosa 3-4 bananer och blanda med 3 msk mjölk, rör ner detta i äggsmeten. Tillsätt 1,5 tsk bakpulver, 3/4 tsk bikarbonat, 1 tsk vaniljsocker och 5 dl vetemjöl tillsammans med det smälta smöret. Rör snabbt ihop till en smet.


Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda tills kakan är helt genombakad, tar ca 20 minuter i mitten av ugnen.


Stjälp upp kakan på ett sockrat smör- eller bakplåtspapper på köksbänken och låt svalna något.


Gör därefter glasyren: Smält 100 g smör och låt svalna något. Sikta ner 3 dl florsocker, 2 msk kakao och 1 tsk vaniljsocker i en skål. Rör ner 1-2 msk kallt starkt kaffe. Rör ner smöret och blanda snabbt ihop till en smidig glasyr. Bred glasyren över banankakan och toppa med kokos.


Låt glasyren stelna och skär sedan i bitar. Kakan är jättegod att ta direkt från frysen till kakfatet, tinar på ett kick.

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards