Direktlänk till inlägg 22 oktober 2019
I senaste numret av tidningen ?Matmagasinet? var detta recept med, men jag ändrade lite efter allergi/kyl/tycke och smak. Här kommer min tolkning :) Kul med lite ny inspiration till pulled pork/tacos. Välj själv om du köper färdiglagat kött eller gör eget.
Värm färdiglagad eller tillaga egen pulled pork för fyra portioner.
Vitkålssallad:
Strimla ca 300 g vitkål (eller spetskål) fint. Blanda med 0,5 dl turkisk yoghurt och 0,5 dl majonnäs. Smaka av med strösocker, salt, nymalen svartpeppar och vitvinsvinäger. Salladen ska bli lite syrlig.
Bönsallad:
Tina en näve fryst haricot verte, dela i ca 2 cm stora bitar. Häll av och skölj av 1 förpackning svarta bönor. Skär ca 10 cocktailtomater i mindre bitar. Finhacka 0,5 rödlök. Blanda allt detta i en skål, tillsätt 2-3 msk olivolja, salt, nymalen svartpeppar samt skuren persilja (fryst går utmärkt).
Servera de båda salladerna med pulled pork och mjuka tortillabröd.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|