Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012
En gudomligt god ananaspaj som du måste testa! Bara att röra ihop och grädda – supersmidigt! Antingen gör du en stor paj eller så gör du 6-7 portionsformar.
Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen.
Börja med pajdegen: Smält 150 g smör och rör ner 1 dl strösocker, 3 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver i grytan. Rör ihop till en deg och tryck ut den i pajformen.
Dags för fyllningen: Rör snabbt ihop 2 dl crème fraiche (34 %), 2 ägg, 0,5 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker och 1 stor burk avrunnen krossad ananas (400-450 g icke-avrunnen vikt). Häll fyllningen i pajformen.
Grädda i 30-40 minuter tills pajen har stannat. Servera pajen ljummen med vaniljglass.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|