Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012
Tänk dig kärleksmums fast med bananbotten. Åh så gott!
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält 150 g smör och låt svalna. Vispa 3 ägg och 5 dl strösocker poröst.
Mosa 3-4 bananer och blanda med 3 msk mjölk, rör ner detta i äggsmeten. Tillsätt 1,5 tsk bakpulver, 3/4 tsk bikarbonat, 1 tsk vaniljsocker och 5 dl vetemjöl tillsammans med det smälta smöret. Rör snabbt ihop till en smet.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda tills kakan är helt genombakad, tar ca 20 minuter i mitten av ugnen.
Stjälp upp kakan på ett sockrat smör- eller bakplåtspapper på köksbänken och låt svalna något.
Gör därefter glasyren: Smält 100 g smör och låt svalna något. Sikta ner 3 dl florsocker, 2 msk kakao och 1 tsk vaniljsocker i en skål. Rör ner 1-2 msk kallt starkt kaffe. Rör ner smöret och blanda snabbt ihop till en smidig glasyr. Bred glasyren över banankakan och toppa med kokos.
Låt glasyren stelna och skär sedan i bitar. Kakan är jättegod att ta direkt från frysen till kakfatet, tinar på ett kick.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|