Direktlänk till inlägg 20 oktober 2019
Jag saknar glassmaskin - då är semifreddo ett bra alternativ, då det blir en krämig glass utan den där köksmaskinen. Få ingredienser, hög impa-faktor! ;) Receptet hittade jag hos tidningen "Elle mat & vin" och det räcker till 5-6 personer.
Separera 2 ägg.
Vispa äggvitorna till en maräng, ja så att du kan vända bunken upp och ner över huvudet ;)
Vispa 3 dl vispgrädde luftig, inte för hårt vispad.
Vispa äggulorna med 1 dl strösocker. Det ska bli ljust och lite fluffigt.
Vänd ner den vispade grädden i äggulevispet. Vänd till sist försiktigt ner de vispade äggvitorna.
Bred ut glassmeten i en form, ex. en gratängform.
Klicka ca 1 dl lemon curd (hemgjord eller färdigköpt) över glassmeten. Krossa ca 10 maränger lätt och strö även dem över.
Blanda försiktigt ner lemon curd och maränger i den luftiga glassmeten.
Täck formen med plastfolie och ställ formen i frysen minst 5 h. Ta fram semifreddon ca 5 minuter innan servering, så går den lättare att portionera. Servera gärna med extra maränger :)
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|