Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012
Tomatsallad på rostat bröd, toppad med kycklinfilé och stark ost. Gudagott!
Stek 4 kycklingfiléer i smör. Krydda med valfri krydda och låt bräsera klart i ugnen i lite vitt vin, ca 15-20 minuter beroende på storlek.
Tärna 3-4 tomater, finhacka 1/2 rödlök och skär 4-5 rädisor i små bitar. Blanda detta i en skål tillsammans med en skvätt vit balsamico, olivolja och salt och svartpeppar. Om du har tillgång till färska örtkryddor så är det även gott med lite strimlade örter, ex. oregano och basilika.
Rosta 4-8 skivor av lantbröd och gnid in dem med en halverad vitlöksklyfta efter rostningen. På så vis får du en alldeles lagom dos av vitlökssmak.
Kontrollera så att kycklingen är genomstekt och skär den i fina skivor.
Fördela tomatröran på bröden. Fördela kycklingen över tomatsalladen och toppa med fint riven stark ost, ex. cheddar, prästost eller Västerbottenost. Servera direkt!
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|