Direktlänk till inlägg 20 oktober 2019

Strutsburgare med prästostcreme och karamelliserad lök

Av Regina - 20 oktober 2019 10:51

 

Alltså, stutskött! Så otroligt gott! Beskrivs som en blandning mellan fint nötkött och hjortkött. Vi körde ett säkert kort denna första gång, en saftig burgare som serverades med karamelliserad lök och en prästostcreme. 


Börja med prästostcremen:

Ja, det går ju bra med annan smakrik ost - det behöver inte vara prästens ost :) 

Blanda 75 g finriven ost med 2-3 msk crème fraiche. Det ska vara en fast creme, så ta inte för mycket crème fraiche. Smaksätt med lite honung, salt och nymalen svartpeppar. Låt stå kallt fram till servering.


Fortsätt med den karamelliserade löken:

Skala 3 stora gula lökar, halvera och skiva dem. 

Stek löken på medelhög värme i en klick smör. Löken ska bli mjuk och få fin färg. TIllsätt lite råsocker för att få ännu finare färg. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Lägg i en skål och håll varm fram till servering. 


Blanda 500 g strutsfärs med en skvätt vispgrädde, salt och nymalen svartpeppar. Grädden behövs då strutskött endast innehåller 2-3 % fett. Forma fyra burgare och stek dem i en klick smör. Strutskött behöver inte vara genomstekt, så servera det gärna med en rosa kärna.


Servera strutsburgarna med prästostcreme och karamelliserad lök. Vi hade även sötpotatisklyftor och saltgurka till. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Skapa flashcards