Direktlänk till inlägg 6 januari 2013
En mustig höstgryta passade bra i regniga januarimörkret...
Putsa och strimla 1 fläskfilé. Skala och skiva 1 gul lök och finhacka 1 vitlöksklyfta. Tärna 75 gram enrisrökt sidfläsk. Om du har färska champinjoner hemma så är även det gott att tillsätta i grytan, klyftade eller skivade.
Stek sidfläsket i en het panna så det blir krispigt. Lägg åt sidan på en tallrik, men spara fettet i pannan. Bryn fläskfilén i detta fett i omgångar (tillsätt ev. mer smör om det behövs), tillsätt även lök, vitlök och champinjoner när fläskfilén har fått fin färg runt om. Blanda ner sidfläsket och tillsätt 2 dl vatten och 2,5 dl grädde av valfri fetthalt.
Låt såsen koka upp och smaksätt med kinesisk soya, vinbärsgelé samt svartpeppar. Fläsket och soyan ger bra sälta, så du behöver förmodligen inte tillsätta något extra salt.
Låt grytan koka ihop, red ev. av med maizenaredning.
Servera förslagsvis med hasselbackspotatis, sparris och vinbärsgelé. Smaklig spis!
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|