Direktlänk till inlägg 17 maj 2015
Snabbakade bröd utan ugn - som scones, fast i stekpannan. Mycket gott när man blir sugen på macka och te på kvällen! Jag kan tänka mig att bröden passar utmärkt som tillbehör till en god soppa.
Blanda 4,5 dl vetemjöl (byt ev. ut 1 dl till grahamsmjöl), 2 tsk bakpulver och 0,5 tsk salt i i bunke. Skär 50 g kallt smör i bitar och finfördela sedan detta i mjölblandningen. Avsluta med att röra ner 2 dl mjölk och blanda snabbt ihop till en deg.
Forma degen till platta kakor (4-6 st beroende på hur stora du vill ha dem) på mjölat bakbord. Hetta upp en torr stekpanna, gärna gjutjärn, och stek bröden några minuter på varje sida på medelhög värme. Slå gärna in bröden i bakduk så håller de sig varma. Serveras så klart med smör, ost och marmelad!
Psst! Samma deg använder jag till scones: Receptet ger två brödkakor som gräddas i ca 10 minuter i 200 grader varm ugn.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|