Direktlänk till inlägg 17 maj 2015

Vegetarisk pastagratäng med broccoli, parmesan och mozzarella

Av Regina - 17 maj 2015 21:16

 

Vi försöker, som du kanske vet, äta vegetariskt en gång per vecka. Det är helt OK tycker min man, men han skulle nog gärna haft bacon till :) Originalreceptet kommer från Mitt Kök och Paolo Roberto som hade pancetta i sin icke-vegetariska version. 


Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka 2 vitlöksklyftor och 1 liten gul lök. Ansa och kvarta 300 g champinjoner. Ansa 500 g broccoli och skär ner i små buketter.


Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek broccolin så den får fin färg men har tuggmotstånd kvar. Lägg broccolin i en ugnsfast form och stek därefter champinjoner och gul lök i stekpannan. När lök och svamp börjar få fin färg tillsätter du vitlöken. Akta så inte vitlöken bränns, då blir den besk och trist. Blanda broccoli, lök, champinjoner och vitlök i gratängformen. 


Vispa samman 3 ägg med salt och svartpeppar. Skiva 2 kulor mozzarellaost och låt ligga på skärbrädan så länge. Riv rejält med parmesanost över grönsakerna i gratängformen. 


Koka 400 g tagliatelle al dente. Häll av pastan i ett durkslag och blanda den därefter med grönsakerna i gratängformen. Tillsätt 125 g smör skuret i små bitar (ja, du läste rätt - 125 g!) och blanda detta med den varma pastan och grönsakerna. Häll över de uppvispade äggen och toppa gratängen med skivad mozzarellaost. 


Gratinera i mitten av ugnen tills mozzarellaosten har fått fin färg, ca 10 minuter. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards