Direktlänk till inlägg 17 maj 2015

Chokladcheesecake

Av Regina - 17 maj 2015 20:31

 

Är så stolt över min man - han bakade denna cheesecake alldeles själv! Visserligen stod jag jämte och vägledde honom, men han kan med gott samvete säga till kollegorna på jobbet att han har bakat cheesecaken helt själv när han dukar fram gofikat! Bilden är tyvärr usel, får fixa en ny nästa gång maken bakar ;)


Börja med kexbotten: Smält 50 g smör, låt svalna något. Krossa 1 paket (185-200 g) chocolate chip cookies för hand eller i matberedaren. Tillsätt smöret och blanda till en smulig massa (den ska kännas som typ blöt sand). Tryck ut kexsmulorna i botten på en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Ställ formen i kylskåpet.


Fortsätt med chokladfyllningen: Blötlägg 4 gelatinblad i kallt vatten. Smält 200 g mörk choklad (55-70 % kakaohalt) antingen i micron eller över vattenbad. 


Separera 2 ägg. Vispa de 2 äggvitorna till en fast skum tillsammans med 3/4 dl strösocker. Vispa 2 dl vispgrädde fluffig. Blanda samman 200 g Philadephia-ost, de 2 äggulorna, 3/4 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker


Koka upp 1 msk vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i det varma vattnent. Rör ner den smälta chokladen i Philadelphia-ost - och äggblandningen. Rör därefter ner de smälta gelatinbladen. Vänd ner grädden i chokladsmeten. Vänd till sist ner äggviteskummet i chokladsmeten, rör försiktigt så att luften bibehålls. 


Bred ut chokladsmeten över kexbottnen. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen minst 4 h, gärna över natten. Servera med ex. färska bär - eller som min man gjorde; chokladsås och jordnötter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards