Direktlänk till inlägg 5 februari 2014
Snabblagat, få ingredienser och fantastiskt gott!
Skölj och strimla 2 purjolökar. Hetta upp lite smör i en kastrull och låt purjolöken mjukna på medelhög värme. Purjolöken ska inte få färg utan bara bli mjuk och glansig.
När purjolöken är mjuk tillsätter du saften från 1/2 citron. Rör ner 3 dl vispgrädde och krydda med salt och malen svartpeppar. Låt det koka ihop till en krämig "stuvning". Smaka ev. av med mer citron. Psst, ett par droppar tryffelolja är inte helt fel i denna "sås"... ;)
Stek 4 laxfiléer och krydda med salt och peppar, och servera dem på en bädd av den goda purjolöken. Vi hade även ett potatismos smaksatt med prästost till. Gott!
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||||
|