Alla inlägg den 21 oktober 2012

Av Regina - 21 oktober 2012 19:42

 

En annorlunda potatissallad som passar perfekt till sommarens grillkvällar


Välj mandel eller pinjenötter, ca 1/2 dl: Skålla hel mandel och skala den. Rosta mandel eller pinjenötter i en torr stekpanna – akta, det bränns lätt. Lägg åt sidan till servering.


Koka 800 g färskpotatis. Häll av och låt ånga av så att den svalnar.


Hacka 4-5 soltorkade tomater i olja samt ett litet knippe bladpersilja. Skiva 2 sharlottenlökar eller 1 rödlök. Blanda detta i en stor skål tillsammans med olivolja och 1 msk vitt vin. Observera att alkoholen är kvar i vinet här – vill du ha alkoholfritt så rekommenderar jag en skvätt vit balsamvinäger istället. För guds skull – köp inte matlagningsvin!


Skär den avsvalnade potatisen i bitar. Blanda ner mandel/pinjenötter och potatis i tomat- och vinvinegrätten. Toppa med riven parmesanost. Blanda försiktigt och servera.

Av Regina - 21 oktober 2012 19:40

 

Åh så gott detta blev! Ja, vi hade faktiskt champagne till :) Receptet är räknat för två personer


Hårdkoka 2 ägg. Låt svalna och skala, halvera dem.


Blanda vinegretten: Mixa ett par kvistar färsk oregano tillsammans med lite vit balsamvinäger och olivolja. Krydd med salt och svartpeppar.


Skölj romansallad och riv i bitar. Skär gurka och coctailtomater i bitar. Strimla en salladslök. Blanda grönsakerna i en skål. Stek 1 paket bacon i skivor, låt rinna av på hushållspapper så blir det knaprigt och fint. Skär 1/2 paket halloumi i skivor och stek i torr panna på hög värme.


Toppa salladen med ägghalvor, halloumi och bacon. Servera salladen med örtvinegretten – och gärna ett glas champagne eller två :)

Av Regina - 21 oktober 2012 19:37

 

En ständigt återkommande favorit i vårt hem – en kanonrätt som funkar alla dagar i veckan!


Sätt ugnen på 200 grader.


Dela 3-4 kycklingfiléer i 12 avlånga bitar. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Bryn kycklingen i lite smör så att den får färg, den ska ej bli genomstekt.


Lägg kycklingen på ett fat så att den får svalna lite. Häll en skvätt vatten i stekpannan och rör runt så att du får med alla goda smaker. Häll vattnet i botten av en gratängform.


Dags för den goa såsen: 2,5 dl visp- eller mellangrädde, 2 msk mörk balsamvinäger, 1 msk torkad oregano, 0,5 msk kycklingfond, 1-2 pressade vitlöksklyftor samt lite salt och svartpeppar blandas i en skål.


Linda in varje kycklingbit i en skiva lufttorkad eller kallrökt skinka. Lägg kycklingen i gratängformen och slå över såsen. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.


Servera med basmatiris och grönsaker (idag blev det råstekt broccoli och skivad rödlök hos oss)

Av Regina - 21 oktober 2012 19:34

 

Goda grönsaker med god chili – nice and spicy!


Ta de grönsaker du har hemma. Hos oss blev det: Broccoli (som jag förkokade ett par minuter först), rödlök, champinjoner och paprika. Skölj och skär alla grönsaker i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt 0,5-2 tsk sambal oelek (du bestämmer själv styrkan), en skvätt olivolja samt lite skuren bladpersilja. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Blanda runt så att alla grönsaker får lite chili på sig.


Fördela på dubbla foliark och grilla tills grönsakerna är mjuka, ca 10 minuter. Funkar nog bra att köra i ugnen oxå :)

Av Regina - 21 oktober 2012 19:31

 

Helgrillad karré – så gott och väl värt väntan! Min man är en hejare vid grillen – tack älskling för detta recept!


Ansa en rejäl bit fläskkarré, ca 1-1,3 kg. Finhacka 1 röd chili, 1 litet knippe bladpersilja och 2 vitlöksklyftor. Gnid in köttstycket med de finhackade ingredienserna samt lite råsocker, salt och svartpeppar. Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Slå 1 dl öl (ljus lager) över köttet.


Låt köttet marinera över natten.


Lägg kol på halva grillen, om du använder klotgrill. Låt köttet få en fin yta runt om innan du flyttar köttet till grillytan utan kol under. Grilla på indirekt värme tills köttet är klart, ca 1-1,5 h. Använd köttermometer, vid 80 grader är köttet genomstekt.


Låt köttet vila en stund innan du skär upp det i tunna skivor.

Av Regina - 21 oktober 2012 19:21

 

Jag hade vit choklad med blåbär hemma, jättegott! Men det går lika bra med vanlig vit choklad. Receptet räcker till två dessertsugna personer.


Skär en mogen mango i tärningar. Fördela i två portionsformar.


Hacka ett par rutor vit choklad och lägg detta över mangon.


Gratinera frukten i 275 grader tills chokladen får fin färg – eller använd en minibrännare, så går det på ett par sekunder!


Servera genast med vanilglass

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards