Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012
En annorlunda potatissallad som passar perfekt till sommarens grillkvällar
Välj mandel eller pinjenötter, ca 1/2 dl: Skålla hel mandel och skala den. Rosta mandel eller pinjenötter i en torr stekpanna – akta, det bränns lätt. Lägg åt sidan till servering.
Koka 800 g färskpotatis. Häll av och låt ånga av så att den svalnar.
Hacka 4-5 soltorkade tomater i olja samt ett litet knippe bladpersilja. Skiva 2 sharlottenlökar eller 1 rödlök. Blanda detta i en stor skål tillsammans med olivolja och 1 msk vitt vin. Observera att alkoholen är kvar i vinet här – vill du ha alkoholfritt så rekommenderar jag en skvätt vit balsamvinäger istället. För guds skull – köp inte matlagningsvin!
Skär den avsvalnade potatisen i bitar. Blanda ner mandel/pinjenötter och potatis i tomat- och vinvinegrätten. Toppa med riven parmesanost. Blanda försiktigt och servera.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|