Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012
En ständigt återkommande favorit i vårt hem – en kanonrätt som funkar alla dagar i veckan!
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela 3-4 kycklingfiléer i 12 avlånga bitar. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Bryn kycklingen i lite smör så att den får färg, den ska ej bli genomstekt.
Lägg kycklingen på ett fat så att den får svalna lite. Häll en skvätt vatten i stekpannan och rör runt så att du får med alla goda smaker. Häll vattnet i botten av en gratängform.
Dags för den goa såsen: 2,5 dl visp- eller mellangrädde, 2 msk mörk balsamvinäger, 1 msk torkad oregano, 0,5 msk kycklingfond, 1-2 pressade vitlöksklyftor samt lite salt och svartpeppar blandas i en skål.
Linda in varje kycklingbit i en skiva lufttorkad eller kallrökt skinka. Lägg kycklingen i gratängformen och slå över såsen. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
Servera med basmatiris och grönsaker (idag blev det råstekt broccoli och skivad rödlök hos oss)
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|