Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012
Helgrillad karré – så gott och väl värt väntan! Min man är en hejare vid grillen – tack älskling för detta recept!
Ansa en rejäl bit fläskkarré, ca 1-1,3 kg. Finhacka 1 röd chili, 1 litet knippe bladpersilja och 2 vitlöksklyftor. Gnid in köttstycket med de finhackade ingredienserna samt lite råsocker, salt och svartpeppar. Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Slå 1 dl öl (ljus lager) över köttet.
Låt köttet marinera över natten.
Lägg kol på halva grillen, om du använder klotgrill. Låt köttet få en fin yta runt om innan du flyttar köttet till grillytan utan kol under. Grilla på indirekt värme tills köttet är klart, ca 1-1,5 h. Använd köttermometer, vid 80 grader är köttet genomstekt.
Låt köttet vila en stund innan du skär upp det i tunna skivor.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|