Direktlänk till inlägg 2 juni 2019
Ett recept från Zeinas kitchen, så klart! En len lite fluffig ailoi-liknande creme. Supergod! Receptet ger 4-6 portioner.
Lägg 2 äggvitor i en ren skål, helst av glas eller metall. Plastskålar har en tendens att få en fettig hinna vilken motverkar vispandet av äggvitan. Tillsätt 1-2 tsk pressad citron, 1-2 rivna vitlöksklyftor samt 0,5 tsk salt. Vispa upp med elvisp eller stavmixer tills ett fast skum bildas - ja, precis som när man gör maränger.
När du har fått till ett fast skum tillsätter du 2,5 dl rapsolja droppvis. Ta det lugnt och vispa hela tiden så att din vitlökscreme inte skär sig. Klart!
Lägg över i en tjusig skål och låt stå i kylen fram till servering. Cremen går bra att förbereda dagen innan, den håller sig fluffig.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 | 28 |
29 |
30 | |||
|