Direktlänk till inlägg 29 april 2017
Årets påskmiddag inleddes med denna förrätt, som nog egentligen är en frukosträtt ;) Hur eller hur så var det smaskigt!
Smörj fyra portionsformar med lite smör. Sätt ugnen på 200 grader.
Smält lite smör i stekpannan och fräs sedan en påse (á 65 g) babyspenat mjuk, det går väldigt snabbt. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Fördela spenaten i de fyra formarna. Knäck ett ägg i vardera form, alltså totalt 4 ägg. Se till så att gulan håller sig hel och fin. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter, vitan ska ha stelnat till men gulan ska vara rinnande.
Servera gärna ägg-cocotten med kallrökt lax och rostat bröd, gärna skuret i stavar så man kan doppa det i den rinnande äggulan.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||
|