Direktlänk till inlägg 14 december 2015
Smakrik ost och guldgula kantareller. Mycket gott!
Gör en pajdeg. Jag brukar göra min på 2 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl och 100 g smör som körs till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt 1-2 msk vatten för att få ihop degen. Tryck ut degen i botten av pajformen, nagga botten och fäst upp kanterna med aluminiumfolie.
Förgrädda pajskalet 10 minuter i mitten av ugnen i 200 grader.
Finhacka 1 liten gul lök. Stek ca 300 g kantareller i en klick smör, tillsätt löken mot slutet. Fördela lök och kantareller i det förgräddade pajskalet.
Blanda samman 2,5 dl mellangrädde, 2 ägg och 150 g smakrik, riven ost. Krydda med salt och malen svartpeppar. Slå äggstanningen över pajfyllningen.
Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30-35 minuter.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|