Direktlänk till inlägg 14 december 2015
En perfekt älgstek, rosa-röd över hela snittytan! Självklart kan man köra den längre om man vill ha köttet mer välstekt.
Sätt ugnen på 125 grader.
Putsa en älgstek på 800-1000 gram för fyra portioner. Gnid in köttet med salt, svartpeppar och timjan. Bryn köttet runt om i en rejäl klick smör.
Lägg över köttet i en ugnsfast form. Häll lite vatten i stekpannan för att få med de goda smakerna, slå vattnet i botten av ugnsformen.
Tillaga älgsteken i nedre delen av ugnen till önskad innertemperatur: 58 grader för rosa/röd och upptill 75 grader för riktigt välstekt. Låt köttet vila under aluminiumfolie med en handduk över ca 10-15 minuter innan du skär upp det.
Under tiden som köttet vilar hinner du ta till vara på skyn och göra en härlig sås med lite grädde och annat smått och gott :)
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|