Direktlänk till inlägg 6 januari 2015
Pulled pork, pulled chicken... Pulled moose? Japp, oxå gott!
Lägg 500 g grytkött av älg (ex. bog) i en gryta med lock som tål att stå i ugnen. Gnid in köttet med salt, svartpeppar och torkad timjan. Hacka 1 gul lök och 2 vitlökskyftor och lägg runt köttet. Vill du ha lite hetta så går det även bra att smaksätta med någon form av chili (färsk, torkad, fryst, sås...).
Häll över 1 dl BBQ-sås, 1,5 dl vatten och 1 msk kalvfond.
Sätt ugnen på 120 grader och låt grytan stå där 5-6 timmar. Kolla om köttet är klart, dvs. går att dra isär med två gafflar.
Vi serverade den dragna älgen med hembakade hamburgerbröd (använd sökfunktionen på denna blogg så finner du ett bra recept), coleslaw, prästost samt grönsaker och extra BBQ-sås.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|