Direktlänk till inlägg 6 januari 2015
Vi försöker äta vegetariskt en gång per vecka, ibland måndagar. #meatfreemonday
Börja med att göra en champinjonsås:
Fräs ca 300 g kvartade champinjoner i smör, tillsätt 1 hackad schalottenlök och 2 hackade vitlöksklyftor. Pudra över lite vetemjöl och häll i 2.5 dl mellangrädde. Jag tog även typ 2 msk vitlöksost (hade lite kvar i en förpackning i kylen, annars kan man hoppa över detta) samt krydda med salt och svartpeppar. Låt såsen koka samman.
Koka 300 g formpasta al dente och låt pastan åka ner hos champinjonerna innan allt läggs i en ugnsfast form. Lite riven smakrik ost gör sig fint över detta.
Sätt ugnen på 200 grader.
Samtidigt som som champinjonsåsen kokar gör du en snabb tomatsås:
Koka samman 1/2 tetra krossade tomater, torkad oregano, chiliflakes, salt, svartpeppar och en nypa strösocker.
Häll tomatsåsen över champinjonerna och pastan, toppa med mer riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills osten fått fin färg. Servera med en blandad grönsallad.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|