Direktlänk till inlägg 16 april 2013

Asiatisk torsk i paket

Av Regina - 16 april 2013 16:38

 

Det här var en riktig fullträff! Receptets grund kommer från Leila Lindholm, men jag anpassade efter vad som finns i vår lokala ICA-affär. Det här kommer vi göra igen - säkerligen på grillen i sommar :)


Börja med att koka färskpotatis till fyra portioner. Låt svalna och skär sedan i cm-tjocka skivor. Tips! Koka potatisen dagen innan, så går det snabbare att få denna middag på bordet.


Sätt ugnen på 250 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen.


Ansa 8 champinjoner och skiva dem. Skölj 150 g sockerärtor eller sugar snaps.


Blanda ca 3 dl kokosgrädde (det feta lagret överst i två kokosmjölksburkar, släng "vattnet" underst i burkarna) tillsammans med 1/2-1 finhackad röd chili, en tumstor bit riven färsk ingefära, 2 pressade vitlöksklyftor samt skalet från 1 lime. Krydda med salt och svartpeppar.


Köp färsk torsk, eller annan vit fisk, eller använd ett tinat torskblock (á 400 g).


Lägg ut dubbla ark med aluminiumfolie på köksbänken, fördela lite flytande smör i mitten av arken. Lägg potatisskivor, champinjoner och sockerärtor/sugar snaps över smöret. Fördela fisken och krydda med salt och svartpeppar. Nyp ihop paketen i kanterna, så att du får en "krater" längst upp. Avsluta med att hälla kokosgrädden i den fyra paketen och nyp ihop ordentligt så det blir ett lufttätt paket.


Lägg foliepaketen i en ugnsform och tillaga i ca 15 minuter, tills fisken är till belåtenhet. Använd gärna varmluftsfunktionen på din ugn. Paketen kan även läggas på grillen.


Smaklig spis!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards