Direktlänk till inlägg 20 september 2016

Philadephiabullar med citron

Av Regina - 20 september 2016 20:36

 

Oh my God! Alltså, det här var såååå gott! Citron - så fräscht och gott! På Lindas bakskola tidningenhembakat.se finns fler recept med tips på olika smaksättningar, så detta ska bakas flera gånger. Att bullarna dessutom bakas i långpanna blir ett extra plus i kanten!

 

Börja med fyllningen: Rör ihop 75 g rumsvarmt smör, 100 g Philadephiaost, 1,5 dl florsocker. 1 msk vaniljsocker och finrivet skal från 1 citron. Klicka ut fyllningen i 24-30 små klickar på en tallrik, ställ tallriken i frysen i minst 1 timme.


Dags att göra vetedegen: Smula 25 g jäst i en degbunke. Värm 3 dl standardmjölk till 37 grader. Häll mjölken över jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt då 75 g rumsvarmt smör, 0,5 dl stösocker och en nypa salt. Blanda sedan ner 7-8 dl vetemjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg, som kan vara lite kladdig. Pudra lite mjöl över degen och lägg på en bakduk. Låt degen jäsa ca 40 minuter. 


Tryck ut den färdigjästa degen i en smord långpanna, mått xa 29x32 cm. Jag lade även ett bakplåtspapper i botten av långpannan, just in case... Lägg på bakduken igen och låt jäsa ytterligare 30 minuter. 


Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram den färdigjästa degen. Tryck ner dina fingrar i rader, se till så du får lika många hål som du har frysta bitar fyllning. Ex. 4x6 eller 5x6 rader. Lägg ner en bit fryst fyllning i varje hål. 


Pensla degen med uppvispat ägg och strössla över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 18-25 minuter. Låt kakan sedan svalna under bakduk innan du skär den i bitar (en ruta runt varje fyllning). 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards