Direktlänk till inlägg 20 september 2016
Min mormor bakar de godaste schackrutorna, min favoritkaka när jag var liten! Tänk, fyra små kakor i en kaka ;)
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
Blanda snabbt ihop 100 g rumsvarmt smör, 0,5 dl strösocker och 2,5 dl vetemjöl. Forma till en smidig deg.
Dela degen i två lika stora bitar, väg dem gärna för att vara helt säker.
Smaksätt den ena halvan med 2 tsk vaniljsocker och den andra halvan med 2 tsk kakao. Dela både den ljusa och den mörka degen ännu en gång. Rulla ut till längder, lika tjocka som ditt lillfinger. Platta till dem något så de blir fyrkantiga.
Lägg ihop de fyra längderna så de bildar ett rutmönster. Skär längden i 5 mm tjocka skivor och lägg skivorna på plåtarna.
Grädda kakorna i omgångar i mitten av ugnen, i ca 7-10 minuter.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|