Direktlänk till inlägg 20 september 2016

Brytbröd

Av Regina - 20 september 2016 20:04

Ett smidigt bröd som bara ska jäsa en gång, toppen! Receptet kommer från Lindas bakskola på tidningenhembakat.se


Smula ner 50 g jäst i en degbunke. Värm 4 dl vatten till 37 grader. Slå vattnet över jästen och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt då 0,5 msk strösocker, 2 msk rapsolja och 1 tsk salt. Blanda sedan ner 10-12 dl vetemjöl, lite i taget. Knåda degen länge, ca 10 minuter i maskin. Det är viktigt att knåda degen ordentligt, så att degen blir riktigt elastisk. Detta då degen bara ska jäsa en gång. 


Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda degen och forma till en längd som du delar i 30 bitar. Rulla varje degbit till en rund bulle, lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Bullarna kommer sedan att jäsa ihop, så det bildas ett fint brytbröd. Låt bullarna jäsa under bakduk i 50-60 minuter.


I slutet av jästiden sätter du ugnen på 250 grader. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö över ex. vallmöfrön, solrosfrön eller flingsalt. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 10-14 minuter. 


Flytta försiktigt över det färdiggräddade brytbrödet till ett galler och låt sedan brödet svalna under bakduk. 


Tps! Så här fint schackmönster får du om du kombinerar ljusa och svarta sesamfrön: 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards