Direktlänk till inlägg 20 september 2016
På sommaren saknar jag potatismos. Men som du kanske vet blir det snarare klister än mos om man försöker göra det på färskpotatis... Då är färskpotatisstomp väldigt trevligt!
Skrubba och koka färskpotatis till fyra personer (ca 800 g).
Medan potatisen kokar fortsätter du med det goda som ska smaksätta "stompet": Skär 2 salladslökar i tunna skivor (eller finhacka motsvarande mängd valfri lök). Välj en passande örtkrydda som du hackar, jag valde dill eftersom det serverades baconlindad lax denna kväll. Men det går att variera och testa många olika örter, så klart!
Häll av den färdigkokta potatisen. Mosa potatisen grovt med en gaffel, tillsätt lite flytande smör och blanda runt. Det ska inte bli något mos utan ett "stomp" med potatisbitar kvar. Tillsätt löken och din örtkrydda. Det är även gott att smaksätta med pressad citronsaft, om du serverar ex. fisk eller kyckling till.
Avsluta med att smaka av med salt och svartpeppar, sedan är det klart att serveras!
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|