Direktlänk till inlägg 16 september 2016

Toscabullar

Av Regina - 16 september 2016 21:58

   

Roy Fares recept på toscabullar, åh så goda! Men jag gjorde faktiskt bara halva satsen på toscasmeten, jämfört med Roys originalrecept. Receptet ger 30-35 bullar. 


Smula ner 30 g jäst i degbunken. Värm 2,5 dl standardmjölk till fingervärme (37 grader). Slå mjölken över jästen och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt 0,5 tsk salt, 5 g malen kardemumma, 1 dl strösocker, 1 ägg samt 100 g rumstempererat smör (skuret i bitar). Blanda runt och tillsätt sedan 9-10 dl vetemjöl. Knåda degen, gärna i maskin, tills du får en blank och elastisk deg. Reglera mjölmängden vid behov. Det tar 7-10 minuter i maskin, förmodligen dubbelt så lång tid om du knådar för hand #älskakitchenaid :)


Låt degen vila i 20 minuter under bakduk. 


Under tiden degen vilar gör du fyllningen: Riv 300 g mandelmassa och blanda med 0,5 dl vatten, 1 msk vaniljsocker och 100 rumstempererat smör. Låt stå framme på bänken tills du ska baka ut bullarna. 


Ta fram två ugnsplåtar och ställ ut pappersformar i tjusiga rader.


När degen har vilat tar du upp den på mjölat bakbord. Knåda degen och dela den i två lika stora delar. Lägg ena delen åt sidan, kavla ut den andra delen till en 3-4 mm tjock rektangel. Bred ut hälften av fyllningen över degen och rulla ihop till en tajt rulle. Skär i 15-18 bitar och lägg i pappersformarna på plåten. Upprepa proceduren med resterande deg. 


Lägg bakdukar över bullarna och låt dem jäsa 60-90 minuter.


När jästiden närmar sig slutet sätter du ugnen på 225 grader. Dags att börja med toscasmeten: Smält 50 g smör och tillsätt 0,5 dl strösocker och 2 msk glukos. Låt koka på medelvärme tills det får en lätt gyllenbrun färg, rör konstant så det inte bränner fast i botten. Ta kastrullen från värmen och rör ner 1 dl (50 g) flagad mandel. OBS! Roy gör dubbelt så mycket toscasmet, men jag tyckte detta räcker.


Fördela en liten klick toscasmet på varje färdigjästbulle. Grädda bullarna i mitten av ugnen till de är gyllenbruna, det tar ca 10-13 minuter. Lägg de varma bullarna på galler och låt svalna under bakduk. 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards