Direktlänk till inlägg 25 augusti 2014
En chokladig och kladdig kakbotten toppad med blåbärsgrädde. Ljuvligt! Kakan bakas med fördel dagen innan den ska avnjutas.
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en springform (22 cm i diameter).
Smält 200 g smör och bryt därefter ner 200 g mörk choklad (50-60 % kakaohalt) och låt smälta i det varma smöret.
Vispa 4 ägg, 1 tsk vaniljsocker och 2 dl strösocker vitt och poröst. Rör ner smör- och chokladblandningen i äggsmeten, tillsammans med 2,5 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 12-13 minuter. Kakan ska förvaras i kylen fram till servering.
Vid servering vispar du 2,5 dl vispgrädde fluffig och rör ner 1 dl tinade, frysta blåbär. Bred grädden över kakan och servera :)
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|