Direktlänk till inlägg 14 april 2014
Imorgon ska jag och sonen hälsa på jobbarkompisarna, och självklart har vi med oss gofika!
En frisk och krämig limepaj som gärna serveras med en kula god vaniljglass.
Pajdeg: Kör 3 dl vetemjöl, 2 msk strösocker och 100 gram kallt smör i matberedaren. Tillsätt 1 äggula och 1-2 msk kallt vatten. Kör tills du får en smidig deg (en boll brukar bildas i matberedaren). Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Nagga bottnen och fäst gärna kanterna med remsor av aluminiumfolie. Förgrädda pajskalet i 200 grader i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
Limefyllning: Smält 100 g smör och låt svalna. Riv skalet och pressa saften från 3 lime. Vispa 2 ägg och 3 dl strösocker poröst. Rör ner limesaft och skal samt det avsvalnade smöret lite i taget.
Sänk ugnsvärmen till 175 grader och sätt ugnsgallret längst ner. Fyll pajskalet med den syrliga fyllningen och grädda pajen i 25-30 minuter.
Låt pajen svalna innan du sätter in pajen i kylskåpet, där den får stå fram till servering (gärna över natten).
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|