Direktlänk till inlägg 4 november 2012
En mumsig smördegssnurra fylld med vitlöksost och soltorkade tomater - yummie!
Sätt ugnen på 225 grader.
Finhacka 2-3 soltorkade tomater i olja och strimla 4-5 blad färsk basilika. Lägg detta i en skål och blanda ner 100 gram färskost med vitlökssmak, smaka av med salt och peppar.
Rulla ut en kyld rulle smördeg på köksbänken, men behåll pappret under den - du tar hjälp av pappret för att rulla ihop rullen strax.
Bred ut fyllningen på smördegsplattan, men lämna en kant längs med långsidan. Pensla denna tomma kant med lite uppvispad äggula. Rulla ihop rullen, med hjälp av pappret, till en tajt rulle. Kanten som du nyss penslade med ägg hjälper till att fästa ihop rullen. Skär rullen i skivor, ca 1,5 cm breda.
Lägg snurrorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispad äggula och toppa med riven, stark ost och gärna ett varv med svartpepparkvarnen.
Grädde snurrorna i mitten av ugnen tills de har puffat upp och fått fin färg, ca 10 minuter. Servera genast.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|