Alla inlägg den 17 maj 2016

Av Regina - 17 maj 2016 21:35

 

Ett sådant där Facebook-klipp som har snurrat runt i något år. Det var gott och en liten rolig maträtt för två-tre personer :)


Blanda 300 g nötfärs med BBQ-sås och peppar, ev. salt beroende på hur salt BBQ-såsen är. Skär smakrik hårdost i ett par stavar. Sätt ugnen på 200 grader.


Lägg ut 1,5 paket skivat bacon på plastfolie på rengjord arbetsbänk - eller använd sushi-matta om du har en sådan. Tryck ut nötfärsen över baconet, men lämna en kant längs med övre långsidan. Lägg oststavarna efter varandra i mitten av köttfärsen. Rulla ihop till en tajt rulle.


Lägg rullen i en ugnsfast form och pensla den med lite BBQ-sås. Tillaga rullen i mitten av ugnen i 20-25 minuter.


Vi serverade sushin med pitabröd, sallad och grönsaker samt aioli och BBQ-sås.

Av Regina - 17 maj 2016 21:26

 

Färdigt pizza-kit denna gång, men självklart är det bättre (eller mer pretto :)) att göra egen deg och tomatsås!


Kavla ut pizzadeg på rengjord arbetsyta. Bred lite tomatsås över bottnen, men lämna en kant längs med långsidan. Strö över valfri fyllning, ex. knaperstekt bacon/rökt skinka och riven ost. Rulla ihop till en rulle och skär i bitar - tänk kanelbullar :) På ett pizza-kit fick jag ut 18 pizzabullar.


Lägg bitarna med snittytorna uppåt i bullformar. Toppa med riven ost och grädda sedan i mitten av ugnen (250 grader) i 10-12 minuter. Klart!

Av Regina - 17 maj 2016 21:16

 

Två hemgjorda fyllningar och köpebotten - man får lägga ribban olika högt :)


Chokladgrädde: Blanda 3 dl vispgrädde med 3 msk kakao och 3 msk strösocker. Låt stå 5 minuter och vispa sedan grädden fluffig med elvispen. Om man tillsätter kakaon efter att man har vispat grädden så blir grädden grynig...


Skumtomtefluff: Klipp 70 g skumtomtar i småbitar (typ 8-10 bitar/tomte). Värm upp 3 dl vispgrädde och tillsätt skumtomtebitarna. låt inte grädden koka upp! Rör hela tiden och se skumtomtarna smälta ner i den varma grädden, och var lugn - det tar en stund! Häll upp den ljusrosa grädden i en skål och låt stå i kylen i minst 6 h. Ta då fram grädden och vispa upp som vanlig grädde. Om den skulle kännas hård så kan du bara tillsätta en skvätt ovispad grädde och fortsätta vispa med elvispen.  


Jag köpte chokladbottnar (finns på bl.a ICA) och lade ihop med chokladgrädde och skumtomtefluff. Jag strök även lite chokladgrädde på sidorna och fäste KitKat-bitar runtom tårtan. Tårtan toppades med spritsad skumtomtefluff och silverkulor.

Av Regina - 17 maj 2016 21:02

 

Receptet är hämtat från Allt om mat nummer 6/2016. Så himla gott!


Sätt ugnen på 200 grader. Riv 25 g parmesanost fint. Ansa och strimla 3-4 salladslökar. Skölj och skiva 1 squash.


Koka upp 2,5 dl mellangrädde, 1 fiskbuljongtärning och 1 msk pressad citron. Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta. Tillsätt de vita strimlorna från salladslöken och låt sedan såsen stå och sjuda på svag värme.


Smöra en ugnsfast form och lägg ner 500 g torsfilé/torskrygg i portionsbitar. Krydda med salt och svartpeppar, och lägg en klick smör på varje fiskbit. Tillaga fisken i mitten av ugnen i ca 15 minuter. När fisken är klar ska du ta tillvara skyn och hälla den i citronsåsen.


Stek squashen och 500 g färsk potatis-gnocchi i smör (snåla inte :)), krydda med salt och svartpeppar. Mot slutet strör du över den rivna parmesanosten samt 2 msk kapris.


Lägg upp gnocchi/squash och fisk på tallriken, ringla citronsås över och toppa med dillvippor. Man kan även blanda ner en god salladssort med gnocchin och squashen, ex. rosé eller ruccola om man vill ha mer grönt.

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards