Direktlänk till inlägg 27 april 2019
Ja, du hör ju på namnet - detta är supergott! Självklart kommer receptet från årets Kladdkake-drottning Frida Skattberg. Jag fick anpassa mitt recept nedan efter vad som fanns hemma i choklad- och sockerväg. Men följ länken så hittar du originalreceptet, om du så önskar. Men min kaka var inte heller dum ;)
Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen.
Smörj och mjöla en springform, diameter 22 cm.
Grovhacka 100 g choklad - jag tog häften mjölkchoklad och hälften mörk choklad (70 % kakaohalt), eftersom det var det jag hade hemma i skafferiet när jag blev baksugen.
Smält 100 g smör och ställ åt sidan.
Rör samman 2 ägg, 1 dl ljust muscovadosocker, 1 dl strösocker och 2 tsk vaniljsocker. Du behöver inte vispa, bara röra. Rör till sist ner 2 dl vetemjöl och det smälta smöret. Häll ner 3/4 av den hackade chokladen i smeten, rör runt.
Fördela smeteten i springformen och grädda sedan i 13-15 minuter för en perfekt kladdig kaka. Ta ut kakan ur ugnen och stö den kvarvarande chokladen över. Låt svalna och servera med en kula vaniljglass!
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 | |||
29 |
30 |
||||||||
|