Direktlänk till inlägg 29 december 2016
Knäck men i skuret format. Mycket smidigt!
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad gryta med generöst utrymme för kokning: 2 dl vispgrädde, 2 dl strösocker och 2 dl ljus sirap.
Koka utan lock tills den når temperaturen 125 grader (använd digital stektermometer). Medan kolasmeten kokar hinner du finhacka 1-1,5 dl sötmandel. Tips! Testa att byta ut mandeln mot ex. polkagrisar eller andra nötter för variation på godiset.
Ta den färdigkokta kolan från värmen och rör ner 25 g smör och de hackade mandlarna. Fördela sedan smeten i en form klädd med bakplåtspapper (min form var 20x20 cm).
Låt stå kallt tills knäckkolan har stelnat och skär sedan i bitar (jag fick ut 64 bitar).
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
||||
|