Direktlänk till inlägg 12 juli 2014
En pizza behöver inte ha tomatsås, här tar man en härlig ostkräm istället. Receptet kommer från ICA:s tidning Buffé.
Börja med pizzadegen: Smula ner 25 g jäst i en bunke, tillsätt 2,5 dl 37-gradigt vatten och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt 1 tsk salt samt 1 msk olivolja och arbeta därefter in 6-7 dl vetemjöl. Arbeta till en smidig deg och låt den sedan jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Rör under tiden ihop ostkrämen: Riv 2 dl ost (ex. Västerbottens eller vällagrad Prästost) och blanda med 2 dl crème fraiche och 2 tsk flytande honung. Ställ ostkrämen i kylen medan pizzadegen jäser klart.
Skölj och bryt av nedersta delen på sparrisen (ett knippe á 250 gram), dela sparrisen i tre delar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta upp den färdigjästa degen på mjölat bakbord och dela i två-fyra delar. Kavla ut till pizzor och och lägg på bakpappersklädda plåtar. Fördela ostkrämen över pizzabottnarna och strö sedan över sparrisen. Krydda med lite svartpeppar och grädda därefter pizzorna i omgångar i mitten av ugnen (ca 15 minuter).
Toppa pizzan med ruccola och servera gärna med en god lufttorkad skinka och en tomatsallad.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|