Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012
Det här receptet är egentligen en halv sats, ger ca 8 bitar. Om du vill göra en stor tårta är det bara att dubbla receptet. Det är en söt och mäktig tårta – so a little goes a long way!
Vispa 2 små ägg med 1,25 dl strösocker. Smält 100 g smör och rör ner 125 gram grovt hackad vit choklad, rör runt så att chokladen smälter. Blanda ner smör- och choklad tillsammans med 1 dl vetemjöl i äggsmeten. Blanda snabbt ihop smeten.
Smöra och bröa en liten springform och häll smeten däri. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter (30-35 minuter för en stor tårta).
Ta ut kakan och låt svalna i formen, ställ därefter in den i kylen.
Gör glasyren: Koka upp 2 msk vispgrädde och rör ner 75 g fint hackad vit choklad. Rör så att chokladen smälter.
Ställ in kastrullen i kylskåpet 5 minuter så att glasyren tjocknar lite. Bred sedan glasyren över tårtan.
Låt tårtan stå i kylskåpet fram till servering.
Sikta gärna lite florsocker över vid servering och servera med färska jordgubbar eller varför inte varma hallon på vinterhalvåret.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|