Alla inlägg den 15 april 2018

Av Regina - 15 april 2018 21:12

 

Tänk att vanlig påläggsskinka och prästost kan ge så mycket smak inuti ett kycklingbröst! 


Sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader om du har varmluftsugn. 


Putsa fyra kycklingfiléer. Skär ett snitt i varje kycklingfilé så du kan vika upp dem. Lägg 1/-1 skinkskiva och 1-2 ostskivor (smakrik ost) däri. Fäst ihop filéerna med tandpetare.


Dags att preppa för dubbelpanering:

Skål 1) Vetemjöl

Skål 2) Vispa upp två ägg lätt

Skål 3) Ströbröd som du kryddar med salt och nymalen svartpeppar


Doppa filéerna först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbrödet. Lägg de panerade filéerna på en tallrik. Tips! Jag brukar lägga lite ströbröd på denna tallrik, så fastnar inte kycklingen på tallriken. 


Hetta upp ca 1 cm rapsolja i en stekpanna. Bryn de panerade filéerna i den heta oljan, vänd så att båda sidorna på fin färg. Lägg över de stekta filéerna i en ugnsfast form och låt kycklingen tillagas klart i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, kontrollera så att kycklingen är genomstekt. 


Denna saftiga kycklingfilé serverades ikväll med potatisgratäng och blandad sallad. Mums!

Av Regina - 15 april 2018 21:06

 

Helbakad färskpotatis med smör och örter. Mmmmmm!


Sätt ugnen på 200 grader (eller 175 grader med varmluft). 


Skrubba 800 g färskpotatis. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla flytande smör över potatisarna. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Rör runt så att potatisarna täcks av smör och kryddor. 


Tillaga potatisen i mitten av ugnen i ca 45 minuter, kontrollera med en sticka att potatisen är genombakad. 


Krydda potatisen med valfria örtkryddor. Färska är så klart alltid finemang - men på bilden ser du faktiskt fryst persilja och dito basilika. Funkar hur bra som helst!

  

Sätt in potatisen ytterligare fem minuter. För att vara extra klimatsmart så stäng av ugnen och låt i eftervärmen denna stund. 

Av Regina - 15 april 2018 20:59

 

Ett bra grundrecpet på deg till matpaj.Välj själv om du vill ha enbart vetemjöl eller om du liksom jag föredrar 1/3 grahamsmjöl i degen.


Enklast är att köra i matberedaren (med kniv): Häll 3 dl vetemjöl  eller 2 dl vetemjöl + 1 dl grahamsmjöl i matberedaren. Skär 100 g kallt smör i mindre bitar och lägg i matberedaren. Kör till en smulig massa. Tillsätt sedan 1-2 msk kallt vatten (eller vodka, jag har hört att pajdegen blir extra spröd då!). Kör snabbt ihop tills en boll bildas - klart!


Om du har tid så är det toppen om degen får vila inplastad i kylskåpet ca 30 minuter. Men har du bråttom så kan du lika gärna trycka ut pajdegen direkt i formen. 


Nagga bottnen med gaffel och fäst kanterna med remsor av aluminiumfolie. Dessa remsor gör att kanterna inte kanar ner när du förgräddar pajskalet. Jag förgräddar alltid mina pajskal för att få en yta på botten, annars tycker jag degen tenderar att bli blöt av fyllningen.


Förgräddning görs i ca 10 minuter i mitten av ugnen som är värmd till 200 grader. Självklart tar du bort aluminiumremsorna när du fyller pajen med godsaker ;)

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards