Direktlänk till inlägg 15 april 2018
Tänk att vanlig påläggsskinka och prästost kan ge så mycket smak inuti ett kycklingbröst!
Sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader om du har varmluftsugn.
Putsa fyra kycklingfiléer. Skär ett snitt i varje kycklingfilé så du kan vika upp dem. Lägg 1/-1 skinkskiva och 1-2 ostskivor (smakrik ost) däri. Fäst ihop filéerna med tandpetare.
Dags att preppa för dubbelpanering:
Skål 1) Vetemjöl
Skål 2) Vispa upp två ägg lätt
Skål 3) Ströbröd som du kryddar med salt och nymalen svartpeppar
Doppa filéerna först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbrödet. Lägg de panerade filéerna på en tallrik. Tips! Jag brukar lägga lite ströbröd på denna tallrik, så fastnar inte kycklingen på tallriken.
Hetta upp ca 1 cm rapsolja i en stekpanna. Bryn de panerade filéerna i den heta oljan, vänd så att båda sidorna på fin färg. Lägg över de stekta filéerna i en ugnsfast form och låt kycklingen tillagas klart i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, kontrollera så att kycklingen är genomstekt.
Denna saftiga kycklingfilé serverades ikväll med potatisgratäng och blandad sallad. Mums!
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|