Direktlänk till inlägg 29 mars 2016

Prinsesstårta med mangomousse

Av Regina - 29 mars 2016 20:36

 

En maffig men lättbakad tårta! Mangopuré, tårtbotten, hallonsylt och marsipanlock direkt från butikshyllan. Självklart kan man göra allt det där själv, men ibland får man tillåta sig själv att ta genvägar. Tårtan serverades på påskafton, då passade det perfekt med ett vitt yttre och ett gult inre. 


Börja med mangomoussen: Blanda 270 g mangopuré (barnmatsburk från ex. Semper) och 1,5 dl gelésocker multi i en liten kastrull. Låt koka upp och småkoka under omrörning några minuter, tills sockret att löst sig. Häll upp mangopurén i en kall skål och låt svalna till rumstemperatur. 


Vispa 5 dl vispgrädde, som du smaksätter med 1 tsk vaniljsocker. När mangopurén har svalnat blandar du den med 3/5 av grädden (alltså motsvarande 3 dl ovispad grädde). Spara resterande vispad grädde så länge. 


En färdigköpt tårtbotten är tredelad. Lägg första delen på serveringsfatet och fördela hälften av mangomoussen på tårtbottnen. Lägg nästa tårtbottendel på moussen och bred ut 1-1,5 dl hallonsylt över bottnen innan du fördelar resterande mangomousse över sylten. Lägg på den sista delen och spackla tårtan med den vispade grädden som du sparade innan. Jag föredrar tunna lager på sidorna och en liten kulle på toppen av tårtan. Hit kan du förbereda kvällen innan, om du vill. Plasta då tårtan och ställ den i kylskåpet över natten. 


Samma dag som tårtan ska avnjutas toppar du den med ett färdigutkavlat marsipanlock i valfri färg (jag valde vitt, som du ser). Dekorera tårtan på valfritt sätt, jag nöjde mig med pudrat florsocker på en plastmall. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards