Direktlänk till inlägg 31 januari 2016
En fräsch förrätt som passar bra innan en tyngre varmrätt. Välj färsk frukt, eller “fuska” genom att köpa fryst, färdigtärnad i butiken. Receptet ger 6 portioner (förrätt). Den här gången fick denna rätt inleda årets matlagningskurs för Studieförbundet Vuxenskolan - se så fint Ola och Oskar gjorde denna rätt!
Skala 500 g räkor (frysta, tinade går bra).
Skala och tärna 2 mango och 2-3 avokado, eller köp 1 ask fryst, tärnad mango och 1 ask fryst, tärnad avokado. Låt den frysta frukten tina i kylskåpet över natten.
Finhacka ¾ rödlök samt 1 röd chilifrukt. Strimla ett litet knippe bladpersilja eller koriander.
Blanda räkor, avokado, mango, rödlök, chili och kryddgrönt i en skål. Pressa över saften från 1-1,5 lime (beroende på limens storlek) och rör även ner 1,5 msk rapsolja. Smaka av med salt.
Fördela räkcocktailen i sex portionsformar eller glas. Plasta och låt stå kallt fram till servering.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||
|