Direktlänk till inlägg 31 januari 2016
En gräddigt god sås med smak av grönpeppar. Passade perfekt till en fläskkarréskiva med hemgjorda pommes frites.
Krossa 2 msk grönpepparkorn i morteln. Smält en klick smör i en liten katrull och låt grönpepparn svettas i smöret innan du pudrar över ca 2 msk vetemjöl och rör runt. Tillsätt 4 dl vatten och en köttbuljongtärning (eller en skvätt fond på flaska). Låt koka upp och tillsätt sedan 1-2 dl grädde av valfri fetthalt.
Låt såsen koka ca 5 minuter och smaka sedan av den med salt och svartpeppar. Om du vill ha en mörkare sås kan du tillsätta lite kinesisk soya, tänk dock på att göra detta innan du saltar eftersom både buljongen och soyan är salt.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||
|