Direktlänk till inlägg 31 januari 2016
Du vet den där rätten där man kör in rå lövbiff eller råa fläskkotletter i ugnen med en sås gjord smaksatt med kinesisk soya och sambal oelek? Detta är samma sak - fast med kyckling. Jag försteker dock mina kycklingfiléer, eftersom jag gillar stekytan.
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela 3-4 kycklingfiléer i totalt 12 bitar. Salta och peppra, och bryn dem därefter i en klick smör i stekpannan. Om du vill kan du även ha hela kycklingfiléer, öka dock tillagningstiden i ugnen något.
Vispa samman såsen: Blanda 2 dl crème fraiche och 1 dl mjölk som smaksätts med 1-2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk sambal oelek och 1,5 msk kinesisk soya.
Lägg de brynta kycklingbitarna i en ugnsfast form och häll såsen över. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter, kontrollera att kycklingen är genomstekt. Servera gärna med ris och en blandad sallad.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||
|