Direktlänk till inlägg 14 april 2014

Fryst marängtårta med hallonmousse

Av Regina - 14 april 2014 19:53

På torsdag ska makens jobbarkompisar bjudas på fika. Detta kommer det att bjudas på! Bild kommer snart.


En frusen marängtårta med krämig hallonmousse. Om du inte hinner/vill/orkar baka egen maräng så går det alldeles utmärkt att använda köpt marängbotten.


Maräng: Vispa 4 äggvitor till skum, tillsätt därefter 1 tsk citronsaft och 1 dl strösocker pö om pö. Vispa tills du får en fast maräng och allt socker har löst upp sig (känn efter med fingrarna så du inte känner några sockerristaller).


Rita av bottnen på en springform (24 cm i diameter) på två bakplåtspapper. Vänd på pappret så slipper du oroa dig för att få bläck/blyerts i marängen - du ser ju ändå cirklarna! Fördela marängen i de båda cirklarna, men lämna 2 cm längs kanten då marängen flyter ut något.


Baka marängbottnarna i en timme i 150 grader, byt plats på plåtarna efter halva tiden. Stäng sedan av värmen och låt bottnarna stå och eftertorka några timmar.


Hallonmousse: Vispa 3 dl visgrädde ganska hårt. Lägg 200 gram hallon (frysta, tinade går bra), 1 dl kesella (10 %), 1 dl florsocker och 2 äggulor i en skål och mixa sedan.


Rör ihop hallonblandningen med den vispade grädden.


Lägg en marängbotten i din springform, häll över hallonmoussen och avsluta med ytterligare en marängbotten. Tryck till den översta marängbottnen lite lätt, så att den fastnar.


Låt kakan stå i frysen över natten, eller tills det är dags för servering. Ta fram tårtan 30 minuter innan servering och dekorera med något tjusigt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards