Direktlänk till inlägg 29 september 2013

Devil's Food Chocolate Cake

Av Regina - 29 september 2013 19:20

 

En maffig amerikansk chokladtårta, så klart hämtad från underbara Leila Lindholms receptsamling. Receptet nedan ger envåningstårta, inte två våningar som på bilden. Tårtan är mäktig och räcker till säkert 12 personer som dessert.


Sätt ugnen på 180 grader, se till så att ugnsgallret är i mitten av ugnen. Smörj och bröa lätt tre stycken springformar, 24 cm i diameter.


Vispa 200 g mjukt smör, 3 dl ljust muscovadosocker och 1 dl ljus sirap krämigt. Separera 4 ägg, rör ner äggulorna i smörkrämen. Blanda 5 dl vetemjöl, 1,5 dl kakao, 3 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, en nypa salt och 1 tsk malen ingefära i en skål. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten, tillsätt 3 dl mjölk. Smält 200 g choklad (55-70 %, välj själv kakaohalt) i micron eller över vattenbad. Rör ner chokladen i smeten.


Vispa de fyra äggvitorna till ett hårt skum, vänd försiktigt ner äggvitan i smeten.


Fördela smeten i de tre formarna och grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt kakbottnarna svalna i sina formar.


Dags för den ljuvliga chokladfyllningen: Grovhacka 250 g mörk choklad (55-70 % kakaohalt). Koka upp 3 dl grädde, ta från värmen och rör ner den hackade chokladen. Rör till en slät chokladkräm och avsluta med 1 tsk smör. Låt chokladkrämen svalna och tjockna innan du monterar tårtan.


Montera tårtan på ett tjusigt tårtfat, lägg första kakbottnen upp och ner på fatet och bred ut ett lager av chokladkrämen. Upprepa med de andra två bottnarna och avsluta med att täcka hela tårtan med den goda chokladkrämen. Låt stå kallt fram till dekorering och därefter servering. Jag dekorerade tårtan med frysta hallon, enkelt och gott :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards