Direktlänk till inlägg 16 september 2013
Leilas originalrecept - men jag tillsätter lite kakao för att få chokladsmak på sockerkakan. Smidig att baka i springform och lätt att ta med om fikat sker på annan plats än hemma i köket ;)
Sätt ugnen på 175 grader, se till så att ugnsgallret är i mitten av ugnen. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Vispa 3 ägg, 2 1/2 dl socker och 1 tsk vaniljsocker poröst. Smält 50 g smör och rör ner 1 dl mjölk.
Sikta ner 3 dl vetemjöl, 3-4 msk kakao och 2 tsk bakpulver i äggsmeten. Tillsätt smör/mjölk-blandningen samt 1 nypa salt. Rör snabbt samman till en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda (gärna med varmluft) i 25 minuter.
Medan kakan är i ugnen gör du kokostoscan: Blanda 25 g smör, 1/2 dl ljus sirap, 3/4 dl matlagningsgrädde, 1 dl strösocker och 2 dl kokos i en kastrull. Låt koka samman i ca 5 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen efter 25 minuter och bred kokostoscan över kakan. Grädda kakan ytterligare 12-15 minuter.
Låt kakan svalna innan du lossar den från formen.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
|||||||||
|