Direktlänk till inlägg 6 september 2013
Supersmidigt att göra egen färskost!
Värm 1 liter vanlig filmjök (3 % fetthalt) till 65 grader. Ha spisplattan på medelvärme och rör då och då.
Lägg en ren kökshandduk i en sil och lägg silen över en stor skål.
Häll den varma filmjölken i silen och låt vasslen droppa ner. Ställ sil och skål i kylen och låt det stå där och droppa ett par timmar.
Häll upp den krämiga färskosten i en skål och smaksätt på valfritt sätt, ex. vitlök, flingsalt och örter.
Vasslen som har bildats är toppen att baka matbröd på! Går jättebra att frysa - jag brukar frysa in den i 0,5-liters PET-flaska.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
|||||||||
|