Direktlänk till inlägg 6 september 2013
Hade inte möjlighet att ta kort på detta bröd - får fixa det nästa gång det vankas kalljäst bröd här hemma :)
Lös upp 50 g jäst i 5 dl kallt vatten. Tillsätt 1 msk honung och 2 tsk salt. Rör ner 1 dl valfria frön (ex. solros, linfrö, pumpa) och 1 dl grahamsmjöl. Tillsätt 9-10 dl vetemjöl och knåda degen tills du får en smidig, men lätt kladdig deg.
Mjöla insidan av degskålen ordentligt och lägg ner degen igen. Tänk på att skålen ska vara så pass stor så att degen kan jäsa till dubbel storlek. Täck skålen med plastfolie och ställ skålen i kylskåpet över natten (minst 8 h).
På morgonen bakar du ut bröddegen till valfri storlek - två hela bröd, tre baguetter eller frallor. Snitta gärna de hela bröden och baguetterna med en vass kniv. Låt bröden jäsa 20-30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader och grädda i mitten av ugnen tills bröden är genombakta. Frallor tar ca 10 minuter och baguetter ca 20-25 minuter. Om du bakar två hela bröd så låt bröden stå i 250 grader i 15 minuter och därefter 15-20 minuter i 150 grader.
Pensla de nygräddade bröden med kallt vatten och låt svalna på galler under bakduk för en mjuk skorpa.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
|||||||||
|