Direktlänk till inlägg 20 juli 2013

Smörgåstårta med räkor och grön topping

Av Regina - 20 juli 2013 17:00

 

En del blandar ingredienser hej vilt när de gör smörgåstårta. Nä, håll det enkelt så smakar det bättre. Vill du ändå äta leverpastej, inlagda mandarinklyftor, skinka, räkor, rostbiff, stenbitsrom, ost och lax? Ja, gör hellre flera små smörgåstårtor då :)


Fyllning 1 - ägg: Hårdkoka 3 ägg, låt svalna och skala och grovhacka dem sedan. Blanda ägghacket med 2 dl crème friache och 1 msk majonnäs. Krydda med citronpeppar.


Fyllning 2 - räkor: Skala 300-400 g räkor, eller köp en burk färdigpillade i lake á ca 200 g. Grovhacka räkorna och blanda dessa med 2 dl crème fraiche och 1 msk majonnäs, 1/2 finhackad rödlök samt krydda med dill, salt och svartpeppar.


Lägg ihop smörgåstårtan, välj vitt eller grövre rostbröd (jag brukar ta de lite grövre brödet "Rasken" eller "Fiberrost"). Avsluta med att klä hela tårtan med en blandning av 2-3 dl vispad vispgrädde, 2 msk majonnäs och salt och malen peppar. Toppa härligheten med olika skurna salladssorter, gurka och gärna bladpersilja.



 
 
Ingen bild

Helena H

30 juli 2013 18:09

Åh vilket bra recept! Har alltid känns oöverstigligt krångligt och dyrt att göra smörgåstårta men detta verkar ju lätt, och väldigt friskt och gott
med renodlade smaker :) kul att du håller bloggen igång, kollar in den regelbundet:) kram Helena

Regina

11 augusti 2013 18:25

Tack sötnos! Ja, jag försöker blogga när vi har lagat något skoj :)

Smörgåstårta är en favorit, men jag fixar inte riktigt mixen av leverpastej och konserverade mandarinklyftor...

Kram Gina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards