Direktlänk till inlägg 20 juli 2013
En del blandar ingredienser hej vilt när de gör smörgåstårta. Nä, håll det enkelt så smakar det bättre. Vill du ändå äta leverpastej, inlagda mandarinklyftor, skinka, räkor, rostbiff, stenbitsrom, ost och lax? Ja, gör hellre flera små smörgåstårtor då :)
Fyllning 1 - ägg: Hårdkoka 3 ägg, låt svalna och skala och grovhacka dem sedan. Blanda ägghacket med 2 dl crème friache och 1 msk majonnäs. Krydda med citronpeppar.
Fyllning 2 - räkor: Skala 300-400 g räkor, eller köp en burk färdigpillade i lake á ca 200 g. Grovhacka räkorna och blanda dessa med 2 dl crème fraiche och 1 msk majonnäs, 1/2 finhackad rödlök samt krydda med dill, salt och svartpeppar.
Lägg ihop smörgåstårtan, välj vitt eller grövre rostbröd (jag brukar ta de lite grövre brödet "Rasken" eller "Fiberrost"). Avsluta med att klä hela tårtan med en blandning av 2-3 dl vispad vispgrädde, 2 msk majonnäs och salt och malen peppar. Toppa härligheten med olika skurna salladssorter, gurka och gärna bladpersilja.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 |
31 |
|||||||
|