Direktlänk till inlägg 18 juni 2013

Maximilians doptårta

Av Regina - 18 juni 2013 17:00

 

Tårtan består av en härlig chokladbotten fylld med jordgubb och toppad med passionsfrukt, insvept i ett vitt marsipantäcke. Tårtan är dekorerad av min goa vän Johanna :)


Gör en tårtbotten av choklad (eller köp färdig). Det här receptet använde jag: http://www.femme.se/bakverkochfikastunder/2012/03/04/choklad-tartbotten/


Dags för passionsmousse: Dela och skrapa ur fruktkött och kärnor från 2 passionsfruker. Lägg 3 gelatinblad i blöt i lite kallt vatten. Vispa snabbt samman 100 g Philiadelphia-ost, 1 dl florsocker och 2 tsk vaniljsocker. Vispa 3 dl vispgrädde i en annan skål.


Värm upp passionsfrukten i en kastrull och låt därefter de urkramade gelatinbladen smälta ner i passionsfrukten. Tillsätt 1,5 dl passionjuice (finns i juicehyllan) och blanda runt.


Rör pö om pö ner passionsjuicen i Philadelphia-blandningen. Rör till en jämn smet. Vänd därefter försiktigt ner vispgrädden. Plasta skålen och låt stå kallt i minst 4 h.


Avsluta med att göra en smaskig jordgubbsfyllning: http://carrobakar.blogspot.se/2012/06/jordgubbsfyllning.html


Jag delade tårtbottnen i två delar (köper du en färdig botten så är den i tre delar - lägg då lite passionsmousse mellan två delar). Lägg jordgubbsfyllningen i mitten av tårtan, toppa med passionsmoussen och styk även denna runt kanterna. Avsluta med att lägga 1 vitt marsipanlock överst (vit marsipan finns på ICA, kanske även Odense har?).


Tänk på att maripantårtor trivs bäst i pappkartonger - så fråga på ditt lokala konditori om du kan få köpa en tårtkartong av dem. Plastfolie på tårtan gör den blöt och tråkig av kondensen som bildas.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards