Direktlänk till inlägg 18 juni 2013
På vår sons dop serverade vi italiensk buffé, med bland annat denna fantastiska dubbelmarinerade fläskfilé. Receptet är hämtat från ZETA. Tre filéer räcker till ca 12 personer på buffé.
Putsa 3 fläskfiléer.
Marinad 1: Blanda samman 2 dl vitt vin, 1 dl olivolja och 1 dl vatten. Krydda med 1 tsk torkad timjan och 1 pressade vitlöksklyfta. Låt fläskfilén marineras över natten.
Dagen innan festen tänder du grillen och tillagar fläskfiléerna - eller bryn dem i stekpannan och tillaga klart i ugn.
Marinad 2: Blanda samman 1 dl olivolja, 3 msk kinesisk soya, 3 msk balsamico, 1 pressad vitlöksklyfta, 1/2-1 finhackad röd chili samt hackad bladpersilja. Krydda med svartpeppar.
Lägg ner den varma fläskfilén hel i marinad 2 och låt den ligga där fram till innan severing, då du skär upp köttet i tunna skivor och ringlar lite av marinad 2 över härligheten.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|